likami! Superfood for skin.

Onze huid is een dynamisch orgaan

Onze huid is een dynamisch orgaan dat voortdurend verandert en evolueert. Zowel inwendige (genen, biologische leeftijd, etniciteit, huidtype) als uitwendige omgevingsfactoren (blootstelling aan zon, roken, pollutie, stress, alcohol, onevenwichtige voeding, hormonaal onevenwicht) zorgen voor een structurele veroudering van de huid. Je kunt ervaren dat je huid anders wordt als de temperatuur daalt, of dat ze meer verzorging nodig heeft als je wekenlang niet op je voeding hebt gelet. Dit steeds veranderende proces maakt het onmogelijk om je huid in te delen in een welbepaald ‘vak’, ook wel bekend als een ‘huidtype’. Ja, je huid kan over het algemeen vet zijn. Maar toch ze zal nog steeds anders reageren in bepaalde weersomstandigheden of tijdens een hormonale schommeling in je lichaam, etc.

 

Een basis vier-stappen routine

Betekent dit dat je een product moet hebben voor alle mogelijke huidproblemen, je vochtinbrengende crème elk seizoen moet vervangen of je moet reinigen met een ander product wanneer je op vakantie bent in een warme omgeving? Helemaal niet. Líkami heeft net lange research en onderzoek uitgevoerd naar een krachtige, uiterst geconcentreerde botanische formule om zo huidverzorgingsproducten te formuleren die door iedereen gebruikt kunnen worden, ongeacht je leeftijd of geslacht. Dit resulteerde in een basisroutine van vier ‘mix & match’ producten:

  • een Cleansing milk die mild en diep reinigt en de onzuiverheden verwijdert,
  • een Facial toner met een verfrissend en revitaliserend effect,
  • een Facial essential serum die de huid intens voedt en herstelt en beschermt tegen de de eerste tekenen van huidveroudering,
  • en een Facial cream die intens hydrateert, vocht vasthoudt en de huid glad en soepel houdt.

 

Hoe pas je jouw basisroutine aan de behoeften van jouw huid aan

Líkami producten werken individueel uitstekend, maar je kunt ze ook gemakkelijk combineren met andere producten. Consequent en dagdagelijks gebruik van het hoogwaardige 4-stappenprogramma zal je echter de beste resultaten geven. Door vast te houden aan deze minimale routine, krijgt je huid haar evenwicht en balans terug en wordt ze intens gevoed, beschermd en gehydrateerd.

Wil je jouw routine aanpassen aan bepaalde behoeftes van de huid op dat welbepaalde moment? Dan kan je mixen en matchen, iets toevoegen of weglaten. Hier zijn enkele tips om je 4-stappen routine op verschillende manieren te gebruiken en zo in te spelen op de specifieke behoeften van de huid.

  • Als je huid bijzonder droog of trekkerig aanvoelt door weersveranderingen of droge lucht, meng dan een paar druppels van het serum met de gezichtscrème voor een nog krachtigere, hydraterende blend.
  • Op zoek naar wat extra glow, voelt je huid verstopt aan of heeft ze een gebrek aan elasticiteit? Gebruik dan ons Facial Serum + Jade Roller of The Gua Sha Sculpting Tool voor een ontgiftende lymfemassage.
  • Na een zware nacht of een lange vlucht, geef je je doffe teint een revitaliserende boost door de toner in de koelkast te bewaren alvorens hem aan te brengen.
  • Als je huid gedehydrateerd is, maak dan je eigen vochtinbrengend masker door een tissue in de gezichtstoner te laten weken en deze 10 minuten lang op je gezicht te laten inwerken. Of je kan onze Healing Balm aan je routine toevoegen als een nachtelijk hydraterend masker.
  • Draag je veel make-up of heeft je huid een overload aan SPF gehad? Dan is een dubbele reiniging cruciaal om je huid zuiver en schoon te houden. Los je make-up en zonnebrandcrème op met de Body Oil, spoel af en reinig je huid vervolgens met de reinigingsmelk.

Wil jij graag een product uit dit leuke gamma? Spring dan snel even binnen in de apotheek!